4-5 morötter
4-5 palsternackor
3 klyftor vitlök
1/2 dl olja
salt & peppar
1 tsk paprikapulver
1tsk chiliflakes eller torkad finhackad chili
4 dl ris
1 dl gröna ärtor (burk eller frysta)
4 ägg
bladgrönt
Koka riset enligt anvisning men rör i slutet ner 1dl gröna ärtor. Ställ åt sidan på eftervärme.
Tvätta morötter och palsternackor noga och skär av lite på ändarna, behåll skalen. Skär dem i lagom stora stavar och lägg dem i en skål.
Pressa över vitlök, häll över lite olja, salt, vitpeppar, paprikapulver och chili. Rör om ordentligt och bred ut på plåt. Rosta dem i ugnen i 200 grader i 20 min.
Stek 4 ägg på ena sidan på medelvärme, salta & peppra, behåll gulan intakt.
Lägg upp lite ris och lite grönsaker på varje fat och lägg ägget överst. Strö lite bladgrönt över.