1 stor zucchini
2 dl nyriven parmesan
½ dl persilja eller annat örtgrönt
2 vitlöksklyftor
oregano
svartpeppar
salt
2 ägg
1 dl rågmjöl
1 krm chilipulver
klyftpotatis: 500g potatis, olivolja, salt
till servering: hamburgerbröd, tomater, god majonnäs
Sätt ugnen på 200grader. Riv zucchinin och knåda in salt. Låt vila 20 minuter i durkslag. Pressa ur vattnet.
Under tiden kan du skala och klyfta potatisen. Fördela på plåt, ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter tills potatisen har fin färg och är genomstekt.
Blanda ost, zucchinirivet och hackat grönt. Tillsätt ägg och rör om ordentligt. Tillsätt sedan mjöl så att smeten får en bra konsistens.
Forma små biffar och stek direkt eller i grädda i ugn (200grader, ca 35 min). Lägg biffarna i hamburgerbröd med skivad tomat och mayonnäs.
Servera klyftpotatis till.