1 knippe sparris (250g)
1 rödlök
1 burk rom eller tångkaviar
2 skivor rostbröd
smör att steka i
flingsaltsvartpeppar
4 ägg
Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp och sjud sedan i 4 minuter. Skär brödskivorna i stavar och stek gyllenbruna i smör. Finhacka rödlöken.
Skölj och ansa sparrisen dvs bryt av det nedersta ibland lite träiga på sparrisen och låt dem sedan sjuda i lättsaltat vatten i ca 5-10 minuter. De ska inte överkokas utan ha lite motstånd kvar. De kan gärna kokas i en traktörpanna eller liknande så att de kan kokas raklånga utan att böjas.
Lägg upp några brödstavar, några sparris, några matskedar rom/kaviar och några matskedar lök fint på varsitt fat och servera med ett halshugget löskokt ägg i äggkopp att doppa i. Ha framme salt och peppar att krydda med efter tycke och smak.